Velkommen til SpeakOn.no

Sadler

Hvorfor bytte sadel?

Sadelen i en akustisk gitar er det viktigste leddet i vaibrasjonsoverføringen mellom strengene og selve gitaren. Å bytte sadel er en kjapp og enkel oppgradering som gjør stor innvirking på lyden, tonen og spillbarheten i instrumentet.

Kompenserte sadler forbedrer intonasjonen til mellom strengene. Graph Tech leverer en stort spenn av både kompenserte og ukompenserte sadler i tillegg til delvis bearbeidede emner og "blanks". 


Forskjellige materialer:

Graph Tech har skapt spesifikke materialer slik at du får det beste ut av instrumentet. Enten du spiller elektrisk eller akustisk gitar, ukulele og mandolin finnes det alternativer til ditt instrument. 


TUSQ
gir mer overtoner i midt- og øvre register på gitarer. TUSQ-oversadler, sadler og strengepatroner har rikdere omfang av overtoner uten ureglemessighetene man finner i bein, elfenben og andre naturlige materialer. Bein og elfenben kan variere i hardet selv i et lite stykke - strukturen i materialet kan derfor hindre jevn overføring av vibrasjoner mellom strengene og instrumentet. TUSQ ble derfor utviklet for å overføre mest mulig av de riktige frekvensene fra strengene til treverket. 


BLACK TUSQ XL
 er i likhet med TUSQ skapt for å forbedre lyden og ytelsen i ditt instrument. Materialet er impregnert med PTFE (teflon) som gjør at strengen ikke binder seg men glir fritt over materialet. 

 


NuBone
 er et materiale som stammer fra utviklingen av TUSQ og deler mange av de samme karakteristikkene. Som alle Graph Tech's materialer er det konsistent fra stykke til stykke. NuBone låter ikke så ulikt TUSQ; ikke riktig like mye volum og materialet er ikke like hardt som TUSQ - men prisen er omtrent halvparten!i

 

Kompenserte sadler       nesten alt arbeidet er gjort, alt som behøves er en siste tilpasning av lengde, bredde og høyde. Gjøres enkelt med fint slipepapir!
Sadelemner   
Sadelemner er grovt formet, men det kreves litt litt mer forming samt tilpasning til ditt instrument. 
Blanke emner  
Blanke emner er enkelt og greit blokker med materiale som kan brukes til lage sadler, oversadler eller andre ting. 

 

HVORDAN MÅLE SADEL:


 
1. Fjern den gamle sadelen ved hjelp av en liten tang hvis nødvendig.  2. Mål lengden på oversadelen. Vær så nøyaktig som mulig, bruk en god linjal eller helst skyvelære.  3. Mål bredden på sadelen. Vær så nøyaktig som mulig, bruk en god linjal eller helst skyvelære.  4. Mål høyden på sadelen fra bunnen til det høyeste punktet. 

 

Rutenett Liste

Velg synkende rekkefølge

1-36 of 37

Page:
  1. 1
  2. 2

Rutenett Liste

Velg synkende rekkefølge

1-36 of 37

Page:
  1. 1
  2. 2